AUDI Vorst: voor solidariteit in de strijd!

De ACOD LRB Brussel was gisteren bedroefd, maar vooral boos, toen ze hoorde van de dreigende jobs bij Audi Vorst. De cijfers over het mogelijke verlies van 1.500 jobs in het Brusselse Gewest zijn een ramp, niet alleen voor de betrokken gezinnen, maar voor alle werknemers in onze regio. Daarbij komt nog de dreiging van een volledige sluiting van de site, wat een van de opties lijkt te zijn die door de directie van Audi wordt overwogen.

De ACOD LRB Brussel betuigt haar volledige solidariteit met de arbeiders en hun families en roept alle arbeiders en vakbonden op om hun uiterste best te doen om dit banenverlies en/of deze sluitingen te voorkomen.

We mogen niet opgeven!

Elke job moet gered worden!

Laten we niet vergeten dat onze regering in 2008 in staat was om de banken te nationaliseren om het financiële systeem en de rijkste mensen te redden. Vandaag moeten we vechten om Audi te nationaliseren, want dat is de enige manier om banen en de toekomst van de regio te redden.

Audi, en daarvoor VW, konden miljoenen euro’s steun van de regio opstrijken om banen « te behouden en te ontwikkelen ». Natuurlijk zijn ze hun beloften niet nagekomen. We kunnen hieraan toevoegen dat de VW-Audi-groep helemaal niet in financiële moeilijkheden verkeert. In het persbericht van de Volkswagen Groep van 13 maart 2024 staat: « In 2023 steeg de verkoop van de Progressive-merkengroep (Audi, Lamborghini, Bentley, Ducati) met 13% tot 69,9 miljard euro ».

Daarom zullen we de discussies over het actieplan waartoe de werknemers van Audi Vorst zullen beslissen, op de voet volgen. Met deze motie wil de ACOD LRB Brussel luid en duidelijk zeggen dat deze strijd niet de enige strijd van de Audi-werknemers mag blijven. In een tijd waarin onze arbeidsvoorwaarden en lonen voortdurend verslechteren, zullen, als de directie van Audi erin slaagt haar plan op te leggen, andere bedrijven en andere sectoren het slachtoffer worden van de eindeloze vraatzucht van de aandeelhouders van het grootkapitaal.

Daarom verbindt de ACOD LRB Brussel zich ertoe om de werknemers van Audi te informeren, te sensibiliseren en te mobiliseren in solidariteit. Houd stand, kameraden, wij staan aan jullie kant!

Brussel, 10.07.2024

No Comments Yet

Comments are closed