MOTIE TER STEUN VAN DE WERKNEMERS VAN LOGISTICS NIJVEL SLACHTOFFERS VAN EEN ONMENSELIJK ONTSLAG!

De gezondheidscrisis heeft een groot aantal socio-economische slachtoffers gemaakt en de werknemers hebben een zware prijs betaald op zowel mentaal en psychologisch vlak als wat de verloning betreft. De werknemers van Logistics Nijvel stonden dan ook versteld te vernemen dat hun bedrijf de deuren moet sluiten. Deze sluiting betreft de Brabantse vestiging met een collectief ontslag van alle werknemers. Dat zijn 549 banen die worden geschrapt. Erger nog: het bedrijf verplaatst het geheel van haar activiteiten naar Vlaanderen, waar de nog te bouwen vestiging in Kampenhout op slechts 50 km van de vestiging in Nijvel bevindt. Kuehne+Nagel telt zo’n 10 vestigingen in België en stelt meer dan 2.500 werknemers tewerk. Ze verenigt meer dan 78.000 medewerkers in 1.400 vestigingen in 100 landen. Logistics Nijvel beschikt wereldwijd over 240 gecertificeerde locaties en telt meer dan 3.000 deskundigen in farmaceutische logistiek. Het bedrijf is namelijk de partner van Moderna voor Europa, Azië, het Midden-Oosten, Afrika en bepaalde delen van het Amerikaanse continent.

Wat opmerkelijk is, is dat het bedrijf beschikt over een perfecte balans voor 2020. “De netto winst van 20,4 miljard Zwitserse frank voor heel het jaar 2020 ligt lager dan dat van 2019 door de sterke daling van het volume tijdens het eerste semester van 2019…”, vernemen we.

Na het vernemen van deze informatie, is de ACOD-LRB Brussel van mening dat de werknemers van Logistics Nijvel niet moeten opdraaien voor het buitensporig beleid dat zich richt op de relocatie, de uitbuiting, de winst en alles voor de aandeelhouders.

De ACOD-LRB Brussel:

– eist een eerlijke herverdeling van de dividenden onder alle werknemers omdat ze aan de bron liggen van de productie van rijkdom en deze rijkdom hen toebehoort;

– vraagt het herstel van de werkinstrumenten door de werknemers: zij zijn degenen die produceren;

– vraagt dat de sluiting van de vestiging in Nijvel wordt stopgezet;

– uit haar solidariteit met de werknemers van de vestiging in Nijvel; – is bereid de kameraden van de vakbondscentrales in de privésector te vervoegen in hun strijd om hen te helpen hun positie tegenover de directie te versterken.

Samen voor een convergentie van de strijd en voor het behoud van werkgelegenheid.

Brussel, 28/09/2021,

No Comments Yet

Comments are closed