ABVV: Aan de federale onderhandelaars: genoeg gepalaverd

We zitten ondertussen meer dan 600 dagen zonder volwaardige federale regering. Op een moment van ongeziene gezondheidscrisis, met in haar kielzog een economische, sociale en ecologische crisis, is een federale regering nochtans dringend nodig.Als de impasse voortduurt, stevenen we onvermijdelijk af op nieuwe verkiezingen. Dan bestaat het risico dat de burger zijn onvrede uit in het stemhokje, extreemrechts een opmars maakt en dat een pak kiezers gewoon thuisblijft.

Wat wil het ABVV?

In de eerste plaats willen wij een beleid dat sociaal is, dat duurzaam is en dat kansen biedt aan iedereen. Er is terug een evenwichtig beleid nodig dat de inspanningen legt waar ze moeten liggen, bij het kapitaal en de grote vermogens Het uiteindelijke programma, de concrete beleids- daden, zullen we hierop beoordelen. Wat voor een coalitie er uit de bus moge komen. Tot hiertoe hebben we nog niets gezien dat ons kan geruststellen over de toekomst, de koopkracht en de rechten van werknemers en hun gezin, of wat ons vertrouwen geeft als het gaat over openbare diensten en sociale zekerheid.De weinige punten van sociale vooruitgang die de afgelopen weken de kop opstaken, waren vaag en onzeker. Er zijn ook onvoldoende garanties over de financiering ervan.Bovendien, we zijn niet akkoord als een zevende staatshervorming, met een overdracht van stukken van onze sociale zekerheid of andere instrumenten van solidariteit, de pasmunt moet worden voor enkele tijdelijke sociale maatregelen, want dan zijn we uiteindelijk allemaal verliezers. Het ABVV wil sociaaleconomische hervormingen die de levens van alle burgers in dit land écht verbeteren. Het zijn de werknemers die essentieel zijn voor het functioneren van onze samenleving en voor het creëren van welvaart. Nú is het moment om te handelen naar de mooie woorden die we hoorden tijdens de Coronacrisis en om het vertrouwen van de bevolking terug te winnen.

 

Pamflet hier

 

No Comments Yet

Comments are closed