Motie van solidariteit met Laetitia, zorgkundige en militante bij de vakbond SUD

De ACOD-LRB Brussel is diep verontwaardigd over het onmiddellijk ontslag van een verpleegkundige, militante SUD, op zaterdag 4 april om 6u30 bij het starten van haar dienst in het Hautmont ziekenhuis in het Noorden van Frankrijk. 

 

Er werd haar openlijk in het bijzijn van haar collega’s verweten dat ze in het kader van haar mandaat had ingegrepen om mondmaskers en opsporingstesten voor de zorgkundigen te eisen.

 

De verpleegkundigen van het plaatselijk Hautmont ziekenhuis oefenen net zoals alle verpleegkundigen in Frankrijk en België, hun job uit in moeilijke omstandigheden. Desondanks het gebrek aan materiaal, zorgen ze toch voor de patiënten en ouderen die met deze pandemie worden geconfronteerd.

 

Het is onaanvaardbaar dat, gezien het gebrek aan beschermende uitrusting, onze collega door de werkgever wordt onderdrukt omdat ze het legitiem recht op een minimale bescherming heeft uitgedrukt. 

 

We eisen dan ook een onmiddellijk herstel van de beroepsstatus en een opheffing van alle sancties tegenover Laetitia.

Wij stellen de schending van haar syndicaal recht aan de kaak, die in onze landen de norm lijkt te worden.

We eisen ook dat alle eerstelijnsmedewerkers die elke dag vechten om levens te redden en hierdoor hun eigen leven in gevaar brengen, de nodige beschermende uitrusting krijgen.

 

Brussel, 09/04/2020

De ACOD-LRB Brussel

 

 

No Comments Yet

Comments are closed