Solidariteitsmotie met de kameraden van Ecuador!

Solidariteitsmotie met de kameraden van Ecuador!

Al meer dan een week ontwikkelt er zich in Ecuador een massale burgerdemonstratie tegen de neoliberale maatregels van de regering van Lenin Moreno. Om zich aan de belasting voorschriften te houden van het IMF, heeft de regering besloten de schuldenlast op de rug van de bevolking te schuiven. De maatregel die deze mobilisatie op gang heeft gebracht, is de afschaffing van de brandstofsubsidies, wat leidt tot een enorme prijsstijging (123% over een week). Moreno werd verkozen om zijn eerder progressief en links profiel, maar alle demonstranten veroordelen hem voor verraad van zijn verkiezingsprogramma.

De afgelopen week staat het hele land op zijn kop door een nooit eerder geziene opstand. De megademonstraties, de bezetting van het parlement en de mars van inheemse volkeren in Quito hebben neoliberale regering enorm onder druk gezet.

De militanten van de ACOD-LRB betuigen hun solidariteit met de kameraden in Ecuador en hopen dat ze de regering kunnen overtuigen om deze onaanvaardbare maatregelen ongedaan te maken. Een overwinning voor het Ecuadoraanse volk zou een overwinning zijn voor alle volkeren van de wereld. Internationale solidariteit!  

ACOD-LRB Brussel

Brussel, op 11 oktober 2019

No Comments Yet

Comments are closed