Laat ons de European Business Summit omsingelen !

 

flyer_15mai14_bxl-723x1024

D 19-20

D19-20 verenigt landbouwers, burgers, arbeiders, werkzoekenden en werklozen, artiesten, vertegenwoordigers van vakbonden, NGO‘s, VZW’s, collectieven van militanten en activisten. Zij zijn tegen het soberheidsbeleid en het Transatlantisch verdrag (vrijhandel tussen EU en VS) dat de  handelscommissaris Karel De Gucht steunt.

15 mei 2017: onze democratie is in gevaar!

Op 15 mei 2014 nodigen de grote bedrijven onze beleidsmakers (Karel de Gucht, Didier Reynders, Guy Verhofstadt, etc.) uit in het Egmont paleis voor de European Business Summit. De organisatoren kondigen hun doelen aan: de beleidsmakers enkele dagen voor de verkiezingen beïnvloeden.

Centraal staat het TTIP.  Terwijl hij elk democratisch debat uit de weg gaat en weigert de tegenstanders te ontmoeten, opent Karel De Gucht zijn oren voor de Big Business die hier een onmiskenbare  kans ziet zijn invloed binnen de EU nog te vergroten.

Wij gaan dit niet toelaten.

Op 15 mei, vanaf 8 u s’ochtends beschermen wij onze democratie.

Laat ons het Egmontpaleis omsingelen!

*Soberheid: beleid/politiek waardoor de werkers/lozen de crisis betalen terwijl de verantwoordelijken erzelf van profiteren.

**TTIP: vrijhandelsakkoord tussen de EU en de VS die de markten nog verder openen, de werknemers met elkaar laat concurreren, de kleine (landbouw en andere) producenten onder druk zet, de sociale zekerheid nog verder laat afbrokkelen, de auteursrechten overbeschermt, het Zuiden dwingt onrechtvaardige handelsakkoorden aan te gaan die hun onafhankelijkheid in gevaar brengt en privé-investeerders het recht geeft staten voor priverechtbanken te dagvaarden en zo de burgers te laten betalen en zo onze wettelijke bevoegheden verzwakt.

No Comments Yet

Comments are closed